Nieuws

Onkruid in de Stentor

Julian

May 18th, 2022

Met lede ogen moest Jort Brink aanzien hoe het ene na het andere festival uit Harderwijk verdween. Zelfs het immens populaire LaLaLand legde een paar jaar geleden het loodje. Brink besloot dat het roer om moet en samen met een groep vrienden zette hij Onkruid op poten. Volgende maand bijt de stichting de spits af met een gloednieuw festival: Enter the Simulation. 

Nachtbrakers Festival, LaLaLand, Aaltjesdagen Dance Festival (ADF), Dive Festival. Jarenlang was Harderwijk dé onbetwiste festivalhoofdstad van de Noordwest-Veluwe. Techno, rock, punk, electro, happy hardcore, pop, dj’s, bandjes: er was voor ieder wat wils. Muziekliefhebbers uit de wijde regio keken met de nodige jaloezie naar de veelheid aan evenementen die inwoners van de havenstad kregen voorgeschoteld. 

Vooral LaLaLand gooide hoge ogen. Wat ooit begon als een kleinschalig Harderwijks onderonsje, groeide uit tot een mini-Lowlands, dat de aandacht trok van festivalgangers uit alle windstreken. Op zijn hoogtepunt kwamen bijna 10.000 bezoekers af op LaLaLand, waarvan de helft niet afkomstig was uit Harderwijk. 

Deze tijden liggen inmiddels ver achter ons. ADF wordt al jaren niet meer gehouden en van Dive Festival is nooit meer iets vernomen. Zelfs het immens populaire LaLaLand stierf een stille dood. Underground Harderwijk, de organisatie achter het evenement, zette er een punt achter. 

Lees verder in de Stentor

Interessant voor jou